Lehtikaalisipsejä

Olen armottoman huono kokki kokeilemaan koskaan mitään uutta. Nyt kuitenkin jo vuoden päivät on pitänyt tehdä lehtikaalista sipsejä ja vihdoin sain ajatuksen vietyä tekemisen tasolle. Ideana lehtikaalisipsit kuulostaa täydeltä itsensä huijaamiselta. Kaalista tehdyt sipsit eivät vain voi olla hyviä. Totuus oli kuitenkin toinen, sillä nämä sipsit ei maistuneet pelkästään itselle, vaan seitsemän vuotias poika rakastui näihin myös täysin. Näitä tullaan ehdottomasti tekemään jatkossakin, sen verta nopeasti ne hävisivät uunipelliltä.

 

Ainekset:
200 g lehtikaalia
1-2 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa ja halutessasi muita mausteita esim. pippuri, cajun, valkosipuli, grillimauste ym.

  1. Huuhdo ja kuivaa kaalin lehdet. Poista kova ruotiosa ja nypi pehmeät lehdet pienemmiksi paloiksi, mutta älä nypi paloja liian pieniksi, koska ne vetäytyvät kasaan uunissa.
  2. Sekoita öljy sekä haluamasi mausteet lehdille ja levitä ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paahda uunissa 150 asteessa noin 15- 25 minuuttia, kunnes ovat rapeita, varo kuitenkin polttamasta lehtiä. Sipsejä voi tarvittaessa käännellä puolessavälissä, jolloin paahtuvat tasaisemmin.

    -Tanja-

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

*